diumenge, 31 de març del 2013

10 MOTIUS PER ESTAR A LES XARXES SOCIALS



10 MOTIUS  PER ESTAR A LES XARXES SOCIALS


Les raons per les associacions i entitats per estar presents a les xarxes socials són moltes, però a continuació en destaquem 10, a tenir en compte, per convèncer els més reticents a fer el salt cap al món de la comunicació 2.0.

1. Estar on el públic està
Les darreres dades de l’Estudi General de Mitjans (EGM) ens indiquen que actualment més del 60% de la població fa servir diàriament internet i que molts d’ells es mantenen connectats directament des dels seus dispositius mòbils a les xarxes socials, ja que un 91% dels internautes tenen un perfil a les xarxes socials.
Facebook,Twitter, Instagram, Pinterest o gestors múltiples com Hootsuite, ens permeten estar connectats a les xarxes socials des d'un dispositiu mòbil.

2. Comunicació directa
A través de les xarxes socials hi ha opció de preguntar, interactuar i conèixer l’opinió del públic, soci, voluntari,... d’aquesta manera es crea un vincle i un tracte de proximitat que permet una comunicació molt més directa i fins i tot personalitzada.
Twitter i Facebook són un clar exemple d'aquesta comunicació directa on els usuaris poden comentar les publicacions, compartir-les i interactuar-hi.

3. Immediatesa
És molt fàcil crear i compartir un contingut per a les xarxes socials: un esdeveniment, una piulada, enllaçar una notícia, un vídeo o una imatge. Si la informació és atractiva i original s’aconseguirà crear interès i visites. Però s’ha de tenir en compte que cada xarxa social té una audiència i una forma específica de difondre la informació, per tant s’ha d’adaptar la informació a cada canal.
Per posar un exemple, Facebook i Twitter són xarxes horitzontals, on tot tipus de contingut hi és benvingut. Instagram i Pinterest, són xarxes més verticals, ja que el contingut gràfic és el més important.

4. Viralitat
Els seguidors i amics de les xarxes socials són els millors difusors i publicistes de la informació de les entitats. Poden difondre ràpidament una informació amb un sol clic i arribar a centenars de persones en un moment. La informació però, ha de ser atractiva i de fàcil difusió.
Mitjançant les opcions de compartir, retuitejar o de categoritzar contingut podem fer arribar molt més enllà els nostres continguts.

5. Nou públic
Precisament la viralitat, la facilitat per enviar missatges i la immediatesa fa que les xarxes socials siguin una plataforma molt útil per arribar a nous públics, als que, d’una altra manera no s’aconseguiria arribar.
Per exemple les etiquetes de Twitter ens ajuden a fer arribar molt més lluny el nostre missatge, ja que realitzant cerques per etiquetes altres usuaris poden llegir el vostre missatge.

6. Millor posicionament
La web i el blog són el primer contacte de les entitats i associacions amb el món 2.0. El següent pas és aconseguir un bon posicionament que permeti una major visibilitat. Les xarxes socials poden millorar aquest posicionament.
Però cal pensar bé en quines cal ser-hi present i en quines no cal. No és aconsellable tenir un perfil a totes elles i no penjar-hi contingut. Només és aconsellable ser present en les que veiem que hi podem penjar el contingut adequat amb la nostra entitat. És molt important ser conscients de que estar presents a les xarxes socials implica una actualització i cura constant del perfil per tal de que resulti atractiu, interessant i útil.

7. Anàlisi detallada i precisa
Les xarxes socials permeten analitzar els comportaments i les interaccions dels seguidors de manera que s’obté informació molt valuosa sobre el públic, socis potencials, voluntaris. Aquest permet adaptar els missatges, la comunicació i fins i tot l’oferta.
Quora, és una xarxa social on podem analitzar el comportament dels seguidors. Mitjançant preguntes i etiquetes, usuaris d'arreu del món us poden respondre i així avaluar els seus comportaments.

8. Contactes i propostes
Es poden fer nous contactes i crear col·laboracions per a projectes buscant persones amb inquietuds i perfils semblants ja que les xarxes socials permeten agrupar les persones per aficions i gustos.
A Twitter, Facebook i Google + podrem detectar i contactar amb entitats d'arreu del món amb inquietuds similars a la nostra.

9. A l’abast de totes les butxaques
El cost d’accedir a les xarxes socials és molt baix i permet fer campanyes de comunicació i difondre missatges a un cost mínim. Les entitats petites i mitjanes tenen la possibilitat de dur a terme campanyes amb un alt grau d’incidència.
Per exemple mitjançant Facebook on es poden crear esdeveniments i difondre'ls a altres xarxes socials.

10. Si ells ho utilitzen...
La majoria de les grans entitats i associacions ja ho estan utilitzant.
Però sobre tot cal tenir sentit comú, ja que les xarxes socials poden ser molt bones aliades sempre i quant se’n faci un bon ús. S’han de cuidar els seguidors, mantenir el perfil actualitzat i actiu i dedicar-hi una mica de temps per tal de treure’n profit.


Autor: Federació d'Ateneus de Catalunya i Ravalnet
Entitat redactora: Federació Ateneus de Catalunya


Més informació: http://www.xarxanet.org/comunitari/noticies/10-motius-estar-les-xarxes-socials

dissabte, 30 de març del 2013

BORSA DE TREBALL D'AGENTS COMERCIALS


A través del portal www.comercial-jobs.com, los más de 50.000 agentes comerciales de España tendrán acceso e inscripción gratuita a todas las ofertas publicadas por las empresas.

El portal nace con el objetivo de ofrecer profesionales colegiados y cualificados a las empresas y reducir el intrusismo en el sector.
El Consejo General de Colegios de Agentes Comerciales de España (CGAC), el mayor órgano de representación del sector que aglutina a más de 50.000 profesionales de la venta en España, ha creado la primera bolsa de trabajo online exclusiva para ofertas del sector comercial en nuestro país.
 
El portal www.comercial-jobs.com tiene el objetivo de ofrecer a las empresas profesionales colegiados y cualificados, reducir las cifras de paro en el sector, generar más oportunidades de trabajo y, a la vez, reducir el intrusismo en el sector.Actualmente cuenta ya con más de 2.500 empresas registradas, más de 5.000 candidatos colegiados y cualificados. 

divendres, 29 de març del 2013

dijous, 28 de març del 2013

Borses de Treball: Canvis i Tendències


Borses de Treball: Canvis i Tendències


Us recomano aquest post del blog de Barcelona Treball de Barcelona Activa:

Plataforma Empresa - Ocupació de BARCELONA ACTIVA.


Plataforma Empresa - Ocupació de BARCELONA ACTIVA.

Des del gener del 2013 han gestionat  155  vacants de feina de perfils com:
-Community Manager, Dissenyador/a Programador Front-End, Programador/a Junior Web, Arquitecte .Net, Programador/a SAP.
- Auxiliar d'Infermeria, Aux. de Geriatria, Treballador/a Familiar, Llicenciats en Medicina.


OFERTES DE TREBALL

OFERTES DE TREBALL:


dimecres, 27 de març del 2013

No te pares


No te pares. La Secretaría de Estado para la UE en colaboración con el Parlamento Europeo y la Comisión Europea te ofrece la oportunidad de desarrollarte profesionalmente en más de 27 países.

Ahora más que nunca es un buen momento para descubrir nuevas oportunidades dentro de la Unión Europea. Las instituciones de la Unión Europea en España y la Secretaría de Estado para la UE han lanzado esta nueva campaña informativa, para promover la movilidad europea y divulgar entre los españoles las ventajas y condiciones de todos los programas de formación, empleo y emprendimiento actualmente financiados por la UE.


;Más información: http://nomeparo.eu/

dimarts, 26 de març del 2013

Ofertes, Convocatòries i Projectes d’Ocupació – EURES


RECORDEU QUE:


Ofertes, Convocatòries i Projectes d’Ocupació – EURES

Per tal de facilitar la tasca de totes aquelles persones que estan fent recerca de feina a l’Espai Econòmic Europeu, la Xarxa EURES estatal publica les ofertes i convocatòries a nivell europeu que considera d’especial interès per a aquestes persones usuàries

SERVICIO PÚBLICO DE EMPLEO ESTATAL (SEPE) www.sepe.es

Per accedir-hi, podeu seguir l’enllaç:
http://www.sepe.es/contenido/empleo_formacion/eures/convocatorias_ofertas/index.html

dilluns, 25 de març del 2013

Formación “ON-LINE” gratuita en materia de igualdad de oportunidades.


Formación “ON-LINE” gratuita en materia de igualdad de oportunidades.

by MarcaEmpleo


Desde el Instituto de la Mujer, con la cofinanciación del FSE, se ofrece una formación ON-LINE gratuita, en materia de igualdad de oportunidades entre mujeres y hombres con una metodología ágil y flexible, dirigida a todas las personas interesadas y con diferentes niveles de especialización.


Formación “ON-LINE” en materia de igualdad de oportunidades entre mujeres y hombres

diumenge, 24 de març del 2013

Directorio de empleo. Empresas para trabajar.


Directorio de empleo. Empresas para trabajar.

by MarcaEmpleo

Este post tiene el objetivo recordar  una entrada de buscarempleo  desde la que  puedes acceder a  los contactos de Recursos Humanos de algunas de las empresas más importantes de nuestro país. Enlaces que nos ayudarán a dar visibilidad a nuestra candidatura.

Directorio de empleo

En las siguientes páginas ponemos a tu disposición el contacto de recursos humanos de algunas de las empresas más importantes de nuestro país.
No te dediques a mandar el curriculum a todas las empresas, selecciona cuidadosamente aquella en la que pienses que por tu formación o experiencia podrás encontrar un puesto de trabajo.
Recuerda adjuntar a tu curriculum vitae una carta de motivación en la que se expliquen los puestos a los que te gustaría acceder, por qué te gustaría trabajar en esa empresa, los motivos por los que piensas que deberían seleccionarte. No olvides incluir referencias específicas de la empresa, demuestra que estás al tanto del sector y de las últimas noticias de la firma.
Por favor, no hagas envios masivos y lleva un control de los distintos sitios a los que has hecho llegar el curriculum. En caso de que te llamen para entrevista, recuerda lo que pusiste en la carta de motivación (mejor si guardas una copia de la misma).

dissabte, 23 de març del 2013

Coaching per a emprenedors: posa en marxa o fes créixer la teva idea',

TÍTOL: Conferència gratuïta 'Coaching per a emprenedors: posa en marxa o fes créixer la teva idea', amb Sandra Llinares.
DIA: Dijous, 21/3/2013
HORA: 9.15 h (matí)
LLOC: Espai Armengol (Plaça de la Sardana, 3, Vilajuïga)



TEMA: Tens una idea de negoci però no aconsegueixes posar-la en marxa?
Vols fer créixer la tema empresa, obrir-te a nous mercats però no trobes la fòrmula per fer-ho realitat? L'Espai Armengol ha organitzat la conferència gratuïta "Coaching per emprenedors: posa en marxa o fes créixer la teva idea" que impartirà Sandra Llinares.
Sandra Linares és Directora de Coaching en Acció i Sòcia Fundadora de Coaching Catalunya.  El coaching és un mètode d'assessorament realitzat per un professional especialitzat que ajuda a desenvolupar les habilitats i potencialitats d'una persona o empresa, d'una manera estructurada i eficaç.
ACTIVITAT GRATUÏTA. PLACES LIMITADES.

PREMIS EMPRENEDORS 2013


Els empresaris i empresàries que es vulguin presentar a la categoria LINIA DE NEGOCI INNOVADORA dels Premis Emprenedors d’enguany tenen fins el 15 d’abril per presentar la seva candidatura.
Està dirigit a empreses ja constituïdes i amb seu social a l’Alt Empordà que hagin obert una nova línia de negoci en els darrers tres anys.
Més informació:
Consell Comarcal de l’Alt Empordà: 972.514.470 ccapallera@altemporda.org
Ajuntament de Figueres: 972.674.261 dcarvajal@altemporda.org
Presentació de candidatures:
Consell Comarcal de l’Alt Empordà. Registre General al Carrer Nou 48, 2n pis de Figueres. 972.503.088.
Ajuntament de Figueres. OMAC. Avinguda Salvador Dalí, 107 de Figueres.  972.032.285. 
Es valorarà el grau d’innovació i el seu impacte.

ALTRES PREMIS EN L’EDICIÓ DEL 2013

PREMI JOVE EMPRESARI
Els candidats poden ser proposats per a qualsevol persona  a través de la web.
Termini de presentació: 15 d'abril de 2013

PREMIS PER EMPRENEDORS
Es premiarà el projecte d’empresa que sigui innovador i amb potencial de creixement.
S’hi podran presentar totes aquelles persones o grups de persones que tinguin un projecte empresarial al’Alt Empordà iniciat o a iniciar entre el 21 d'abril del 2012 i el 31 de desembre del 2013 i que presentin un pla d’empresa.
Serà imprescindible per a la percepció del premi que l’empresa iniciï les seves activitats abans del 31 de desembre del 2013.
Primer premi: 3.000 € i publicitat al Setmanari l’Empordà per un valor de 1.500 euros.
Segon premi: 1.500 € 
Termini de presentació: 15 d'abril de 2013

PREMIS PER ESTUDIANTS D’INSTITUT
Poden participar en el premi tots els estudiants de Batxillerat i de Cicles Formatius dels Instituts de la comarca que presentin un projecte d’idea empresarial. Es premiaran les idees de negoci més creatives.
Termini de presentació: 6 de maig de 2013


CURS D'INICIACIÓ A TÈCNIC ESPORTIU A FIGUERES


Des del Consell Esportiu de l'Alt Empordà us hem preparar el Curs d'Iniciació a Têcnic Esportiu ( CIATE) en Joc i Esport en Edat Escolar.



El curs es realitzarà per Setmana Santa al Poliesportiu Municipal de Figueres.

Si t'agrada la mainada i vols treure't el títol de CIATE, curs amb certificació reconeguda per l'Escola Catalana de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, apuntat-hi !!!!
Les places són limitades !!



Més informació: http://www.cealtemporda.org/jornades-formatives/244-curs-diniciacio-a-tecnic-esportiu-.html

divendres, 22 de març del 2013

Empleo: Directorio de Clusters Empresariales de España y Europa.



Empleo: Directorio de Clusters Empresariales de España y Europa.

by MarcaEmpleo
Un Cluster es una concentración geográfica de empresas, instituciones y universidades que comparten el interés por un sector económico y estratégico concreto. Estas “asociaciones” generan una colaboración que permite a sus miembros abordar proyectos conjuntos de todo tipo, desde actividades de difusión y fomento del sector, hasta proyectos de I+D+i, o de creación de capacidades compartidas.

Clusters en España

La historia de los clusters en España es reciente. Los primeros clusters se establecieron en la década de los 90 en los sectores de máquina-herramienta y el de electrodoméstico. En la actualidad, existe un creciente número de clusters en múltiples sectores que están presentes en casi todas las regiones españolas.

CURSOS PRIVATS A FIGUERES


CURSOS PRIVATS:


FULL DE CÀLCUL: EXCEL 
 09/04/2013 18/06/2013 DIMARTS DE 20:00 A 22:00 HORES

COMMUNITY MANAGER 
 11/04/2013 20/06/2013 DIJOUS DE 20:00 A 22:00 HORES

AUTOCAD 2D 
 15/04/2013 17/06/2013 DILLUNS DE 20:00 A 22:00 HORES

COMPTABILITAT BÀSICA 
 17/04/2013 26/06/2013 DIMECRES DE 20:00 A 22:00 HORES

MÀRQUETING EMPRESARIAL 
 17/04/2013 26/06/2013 DIMECRES DE 20:00 A 22:00 HORES


Més informació:

CENTRE D’ESTUDIS MASTER FIGUERES, S.L.
Av. Marignane, 16 – Figueres 17600 - Tel. 972 67 12 36
maribel@grupomaster.net


CURS: TRANSPORT DE MERCADERIES

CURS: TRANSPORT DE MERCADERIES

Certificat de professionalitat adreçats prioritàriament a treballadors en situació d'atur. 

15 alumnes a cadascun.

Les  persones interessades en realitzar una acció o més, que passin per CENTRE D'ESTUDIS MASTER, a l'Av. Marignane  a Figueres i els informaran dels requisits d'accés.

CURS: PROMOCIÓ TURÍSTICA LOCAL I INFORMACIÓ AL VISITANT

CURS: PROMOCIÓ TURÍSTICA LOCAL I INFORMACIÓ AL VISITANT

Certificat de professionalitat adreçats prioritàriament a treballadors en situació d'atur. 

15 alumnes a cadascun.

Les  persones interessades en realitzar una acció o més, que passin per CENTRE D'ESTUDIS MASTER, a l'Av. Marignane  a Figueres i els informaran dels requisits d'accés.

dijous, 21 de març del 2013

Cualificaciones profesionales:


Cualificaciones profesionales: 


búsqueda estructurada búsqueda por competencias



oferta per a metges i dentistes per Finlàndia

Els propers dies 15, 16 i 17 d’abril el Servei d’Ocupació de Catalunya, mitjançant els Serveis EURES ha convocat una selecció de 22 places de metges de medicina general i especialistes, així com de dentistes per cobrir vacants produïdes als Serveis Públics de Salut de Finlàndia.

Aquest procés de selecció s’organitza en col·laboració amb la Xarxa EURES estatal i EURES Finlàndia i  inclou l’organització de cursos gratuïts de llengua finesa.

El termini màxim per presentar sol·licituds finalitza el 3 d’abril de 2013

Com és habitual s’ha incorporat la informació a la web del SOC apartat TREBALLAR A EUROPA/PROCESSOS DE SELECCIÓ  PER TREBALLAR A EUROPA-XARXA EURES/PROCESSOS DE SELECCIÓ A CATALUNYA, on sistemàticament s’anirà incorporant la informació de les seleccions EURES que es facin al nostre territori.


INFORMACIÓ PER ANAR A TREBALLAR A L'ESTRANGER

by MarcaEmpleo

dimarts, 19 de març del 2013

OFERTAS DE TRABAJO



Ofertas de Trabajo

by MarcaEmpleo
Una  semana más os envío el resumen de lo más interesante, en lo que al empleo se refiere,  publicado en la red. Nunca está de más hacer un pequeño repaso a lo acaecido durante ésta semana que acaba. Seguro que os interesa.

Empleo:

Internet:

100 MEDIDAS PARA EL EMPLEO

La Estrategia de Emprendimiento y Empleo Joven contará con 100 medidas para combatir el desempleo entre los jóvenes.

Més informació:  empleo y emprendimiento joven

dilluns, 18 de març del 2013

Autónomos, ¿cómo se solicita la prestación por desempleo?



Autónomos, ¿cómo se solicita la prestación por desempleo?


by MarcaEmpleo
Esclarecedor artículo de Consumer sobre la prestación por desempleo para los autónomos.
La prestación por cese de actividad de un autónomo se tramita en las oficinas de empleo y se percibe durante un máximo de 12 meses y por un 70% de la base reguladora
En el mes de febrero de 2013, el número de autónomosafiliados a la Seguridad Social se situó, por vez primera desde marzo de 2006, por debajo de los tres millones de cotizantes tras perder 11.118 afiliados. La crisis, el descenso del consumo, la subida de impuestos y los recortes en la concesión de créditos propician que cada día se sumen a las listas del INEM 400 nuevos autónomos. Por ello, desde 2010, hay un sistema de protección por cese de actividad que permite a este colectivo cobrar el paro, durante un periodo máximo de 12 meses y por un 70% de la base reguladora, aunque con una serie de cuantías máximas, como ocurre con las prestaciones por desempleo de los trabajadores por cuenta ajena. Aun así, para poder beneficiarse de este subsidio,los autónomos deben cumplir unos requisitos adicionales que se detallan en el siguiente artículo, y hacerlo de un modo concreto y en unos plazos determinados.

1. Qué requisitos debe cumplir un autónomo para solicitar la prestación por desempleo

Desde que entró en vigor la Ley 32/2010, de 5 de agosto, por la que se establece un sistema específico de protección por cese de actividad de los trabajadores autónomos, los emprendedores españoles que se queden sin trabajo ya pueden cobrar el paro.
Para cobrar la prestación, el autónomo debe estar al corriente en el pago de las cuotas y tener cubiertas las contingencias profesionales
Sin embargo, tienen que cumplir ciertos requisitos:
  • El trabajador ha de estar afiliado y en situación de alta en cualquier Régimen Especial de Trabajadores Autónomos.
  • Tiene que cotizar y tener cubierta la protección por Accidentes de Trabajo y Enfermedades Profesionales.
  • Además, ha de tener cubierto un período mínimo de cotización por cese de actividad de, al menos, 12 meses continuados e inmediatamente anteriores al cese.
  • No puede haber alcanzado la edad de jubilación.
  • Debe estar al corriente en el pago de las cuotas a la Seguridad Social. Si no se cumple esta condición en la fecha del cese de actividad, pero sí se tiene cubierto el periodo mínimo de cotización que da derecho a la prestación, hay un plazo de 30 días naturales para ingresar las cuotas que se adeudan.
  • Al igual que ocurre con los trabajadores por cuenta ajena, es necesario queel cese de la actividad sea involuntario. Es decir, el autónomo tiene que verse obligado a dejar su empleo y no debe hacerlo de forma voluntaria. Además de encontrarse en situación legal de cese de actividad, debe suscribir el compromiso de actividad y tiene que acreditar su disposición para reincorporarse al mercado laboral.

2. Cómo se solicita y qué plazos hay para percibir la prestación por desempleo

  • El organismo con el que el autónomo tiene cubiertas las contingencias profesionales es el encargado de abonar el subsidio. Así, las Mutuas Laborales, el Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE) y el Instituto Social de la Marina, con la colaboración de los Servicios Públicos de Empleo de las comunidades autónomas, son los órganos que gestionan esta prestación.
  • Para acceder al subsidio, el trabajador autónomo tiene que entregar, bien cumplimentada, la Solicitud de Prestación por Cese de Actividad que se puede recoger en el Servicio Público de Empleo Estatal o a través de Internet en la siguiente dirección:http://www.sepe.es/contenido/prestaciones/ag00i.html
  • La solicitud, junto con la documentación acreditativa del cese de actividad de la empresa o negocio, puede presentarse hasta el último día del mes siguiente al que se produjo el cese de la actividad. Cuando la solicitud se presenta en plazo, en un mes el SEPE se pone en contacto con el trabajador para comunicarle si se le ha reconocido el derecho a cobrar la prestación. Una vez que se produce la aceptación, el autónomo empieza a percibir su subsidio a partir del primer día del segundo mes siguiente al que se produjo el cese de actividad. Si la actividad cesó en el mes de marzo, el disfrute del subsidio comenzaría en mayo.
  • En el caso de los trabajadores TRADE (autónomos económicamente dependientes), la prestación se percibe cuando finaliza su relación con el cliente principal. En este sentido, para tener derecho al subsidio, no se puede tener actividad con otros clientes a partir del día en que se inicia el cobro de la prestación.

3. Quiénes pueden acogerse a la prestación por cese de actividad

Los beneficiarios del subsidio por cese de actividad son los siguientes colectivos:
  • Los trabajadores autónomos comprendidos en el Régimen Especial de los Trabajadores por Cuenta Propia o Autónomos (RETA).
  • Los trabajadores por cuenta propia incluidos en el Sistema Especial de Trabajadores por Cuenta Propia Agrarios (SETA), que han iniciado la cotización por cese de actividad a partir del 1 de enero de 2012.
  • Los trabajadores autónomos económicamente dependientes (TRADE).
  • Los trabajadores por cuenta propia incluidos en el Régimen Especial de los Trabajadores del Mar.

4. Qué duración tiene la prestación económica por cese de actividad

Para empezar a cobrar este subsidio, el autónomo tiene que haber cotizado un mínimo de doce meses, lo que le da derecho a dos meses de prestación. A partir de ahí se añade un mes por cada seis que se cotice, hasta llegar al máximo de un año de prestación (la mitad que un trabajador por cuenta ajena).
La solicitud y la documentación acreditativa del cese de actividad puede presentarse hasta el último día del mes siguiente al que se produjo
Según el artículo 8 de la Ley 32/2010, la duración de la prestación por cese de actividad está en función de los periodos de cotización efectuados dentro de los 48 meses anteriores a la situación legal de cese de actividad de los que, al menos, doce deben ser continuados e inmediatamente anteriores a dicha circunstancia de cese, de acuerdo con la siguiente escala:
  • El trabajador autónomo que ha cotizado entre 12 y 17 meses tiene derecho a dos meses de prestación.
  • Para el que ha cotizado entre 18 y 23 meses, si es menor de 60 años, le corresponden tres meses de subsidio, mientras que si es mayor de 60 años, le pertenecen cuatro meses de prestación.
  • Quien ha cotizado entre 24 y 29 meses, tiene derecho a cuatro meses de paro, si es menor de 60 años. Cuando es mayor de esa edad, a seis meses de subsidio.
  • Para el autónomo que ha cotizado entre 30 y 35 meses, si es menor de 60 años, la duración de su subsidio es de cinco meses. Si es mayor, le corresponde ocho meses de prestación.
  • Quien cotizó entre 36 y 42 meses le dan seis meses de paro, si es menor de 60 años. Cuando es mayor de esta edad, la duración del subsidio es de 10 meses.
  • El que ha cotizado entre 43 y 47 meses tiene derecho a ocho meses de prestación, si es menor de 60 años. Recibirá 12 meses de paro, cuando se trata de una persona mayor de 60 años.
  • El trabajador que ha cotizado 48 meses o más tiene derecho a 12 meses de prestación.

5. Cuál es la cuantía de la prestación

La cuantía del subsidio por desempleo para los trabajadores autónomos es del 70% de la base reguladora por la que se ha cotizado en los doce meses anteriores a la situación legal de cese de actividad, con un límite máximo del 175% del IPREM (Indicador Público de Rentas a Efectos Múltiples, que para 2013 es de 532,51 euros mensuales). Sin embargo, para los autónomos con uno o máshijos a su cargo, el porcentaje se eleva al 200% y 225%, respectivamente, de dicho indicador.
En cualquier caso, la cuantía mínima de la prestación varía entre el 107% y el 80% del IPREM, dependiendo de si el trabajador autónomo tiene hijos a su cargo, o no.

Qué significa la situación legal de cese de actividad

El objetivo de la prestación económica por cese de actividad es cubrir la finalización de la actividad del trabajador autónomo, ocasionada por circunstancias involuntarias que deben justificarse para acceder al correspondiente subsidio.
Por ello, para cobrar el paro, el autónomo tiene que acogerse a alguno de estos supuestos:
  • Debe acreditarse que concurren motivos económicos, técnicos, productivos u organizativos que imposibilitan la continuación de la actividad económica o profesional. Entre estos motivos se incluyen las pérdidas en un año completo superiores al 30% de los ingresos, o del 20% para dos años consecutivos; las ejecuciones judiciales para el cobro de deuda que comporten, al menos, el 40% de los ingresos; o la quiebra o declaración judicial de concurso que impida proseguir con la actividad.
  • Los motivos de fuerza mayor, que determinen el cese temporal o definitivo del negocio.
  • La pérdida de la licencia administrativa, siempre que esta sea un requisito para ejercer la actividad económica o profesional y no esté motivada por incumplimientos contractuales o por la comisión de infracciones, faltas administrativas o delitos imputables.
  • La violencia de género, el divorcio o el acuerdo de separación matrimonial, que estén justificados mediante la resolución judicial correspondiente.