Benestar Social i Família engega una Oficina Jove Virtual amb més d'un miler de recursos per als joves
La nova Oficina virtual està disponible des d'avui a Internet i en forma d'aplicació per a dispositius mòbils en breu
El Departament de Benestar Social i Família ha posat en marxa avui una Oficina Jove Virtual que permetrà a través d’Internet i ben aviat dels dispositius mòbils oferir informació sobre els recursos i serveis adreçats als joves i les joves de Catalunya. La consellera Neus Munté ho ha anunciat en el decurs del debat general sobre la situació de la joventut que s’ha celebrat aquest dimecres al Parlament de Catalunya. Munté ha dit que aquesta aplicació “serà una porta d’entrada més a la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil i permetrà accedir a un total de 1.126 recursos i serveis de tots els departaments i institucions”. La Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil és un conjunt de serveis distribuïts per tot el territori que tenen per objectiu donar informació i assessorament a les persones joves en tots aquells temes que tenen a veure amb la seva millora de qualitat de vida i de les seves oportunitats d’emancipació.
A través de la web www.oficinajove.cat es podran localitzar tots aquests recursos i també es podrà accedir als continguts que publiquen les 24 Oficines Joves que hi ha arreu de Catalunya. “La nostra intenció és atorgar el màxim protagonisme a aquestes pàgines autogestionades per les Oficines Joves”, ha dit la consellera. Munté ha recordat que “actualment totes les demarcacions territorials compten com a mínim amb dos oficines de referència amb la voluntat de finalitzar el desplegament territorial de manera que a cada capital de comarca n’hi hagi una”.
L’Oficina Jove Virtual també incorpora altres recursos i serveis referents a l’àmbit de l’habitatge, la salut, l’educació o l’ocupació i l’emprenedoria. En concret, inclou:
- 101 Borses d’Habitatge que tenen programa de mediació per al lloguer social.
- 70 CAP’s amb espai dedicat a l’atenció sexual i reproductiva de les dones a partir de 14 anys (Tarda Jove).
- 61 recursos per emprenedors/es procedents dels Serveis de Creació d’Empreses Locals/Comarcals, les Oficines de la Fundació Privada per a la Promoció de l’Autoocupació de Catalunya (CP’AC), els Serveis d’Emprenedoria i Creació d’Empreses, sindicats (AVALOT i ACCIÓ JOVE) i Cambres de Comerç, així com les 70 Oficines d’Ocupació del SOC.
- Les 12 universitats catalanes: la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat de Girona (UdG), la Universitat de Lleida (UdL), la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), la Universitat de Vic (UVIC), la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), Universitat Ramon Llull (URL) i la Universitat Abat Oliva CEU.
- I pel que fa als recursos de joventut, hi ha localitzables 24 Oficines Joves, 300 Punts d’Informació Juvenil (PIJ) i unes 500 instal·lacions que inclouen diversos espais i serveis per a joves, com ara: Casals de Joves, Espais Joves, Bucs d'assaig, Espais de creació artística, Cases de Colònies, Aules de Natura, Albergs, Albergs Xanascat i Campaments Juvenils, entre altres.
La consellera també ha explicat que, a banda de ser present a la xarxa, també s’ha creat una aplicació per a dispositius mòbils que es podrà descarregar en breu de forma gratuïta. Munté ha dit que “es tracta d’una aplicació molt funcional que prioritzarà sobretot la geolocalització de l’usuari”. “Això permetrà mostrar a l’usuari aquells resultats més propers a la seva ubicació i guiar-lo cap als punts i les activitats de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil que té més a l’abast”, ha explicat la consellera. L’aplicació estarà disponible pels sistemes operatius iOS, Android i per a Blackberry.
Més informació: www.gencat.cat
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada