dimecres, 3 de maig de 2017

PROJECTE ODISSEU

El passat mes de març el Govern va posar en marxa un programa d’ajuts dins del projecte Odisseu per fomentar la inserció laboral de joves als territoris rurals i millorar la competitivitat empresarial.Els estudiants universitaris de màsters o graus oficials que hagin superat la meitat dels crèdits poden inscriure la seva candidatura per a realitzar les pràctiques en empreses remunerades fins el proper 1 de juny al webwww.odisseujove.cat/ofertes-de-practiques>. 

La durada de les pràctiques serà d’un mínim de 300 hores, que es realitzaran en el transcurs del curs acadèmic actual, que acaba el mes de setembre.Un total de 30 empreses ja estan inscrites al  programa. Els perfils més sol·licitats fins al moment són els d’Enginyeria, Agrònoms, Informàtica, Turisme i Administració i Direcció d’Empreses. 

Per presentar candidatura només cal omplir el formulari adjunt a l’oferta d’interès i enviar a:apracticum@odisseujove.cat.Les empreses radicades al món rural, en un total de 556 municipis catalans (el 58% dels existents a Catalunya) també poden encara inscriure ofertes de pràctiques al programa. El Pràcticum Odisseu permet que aquestes empreses tinguin accés a candidats amb formació superior, un perfil que escasseja a les zones rurals per la pròpia situació geogràfica lluny dels centres universitaris, incrementant així la competitivitat empresarial.Aquest programa està impulsat per la Direcció General de Desenvolupament Rural i la Direcció General de Joventut, a partir d’una iniciativa conjunta de la Fundació del Món Rural i de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya, amb la col·laboració dels Grups d’Acció Local Leader de Catalunya, la xarxa de professionals de joventut i totes les universitats catalanes. Els ajuts els tramita l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada