divendres, 30 de novembre del 2012

SUPORT A LES COOPERATIVES I SOCIETATS LABORALS


La Generalitat dóna continuïtat al suport de cooperatives i societats laborals, així com a les entitats que les promouen.



El Departament d'Empresa i Ocupació ha publicat l’ordre de subvencions per al desenvolupament de les cooperatives i societats laborals. D'aquesta manera, i en la línia de passades edicions, la Generalitat donarà suport al moviment cooperatiu per al desenvolupament del territori.
En primer lloc, hi ha una línia de subvencions adreçada a cooperatives i societats laborals que incorporin persones sòcies treballadores. La quantia d’aquestes subvencions varia en funció del col·lectiu al qual pertanyen les persones incorporades, i pot arribar als 5.000€ en el cas de persones discapacitades en situació d’atur.
La segona línia de subvencions és per a projectes de cooperació entre empreses d'economia social. L'objectiu d'aquesta col·laboració empresarial ha de ser incrementar la productivitat i l'eficiència de les empreses implicades a partir de l'optimització de recursos compartits. Els conceptes subvencionables són l'assessorament extern, el disseny del projecte de cooperació i les despeses del personal intern afectat. La quantia d’aquesta línia de la subvenció és del 50% de les despeses programades, amb un límit de 15.000€.
Les entitats representatives de les cooperatives i de les societats laborals de Catalunya poden ser beneficiàries de la tercera línia de subvencions d'aquesta convocatòria. Seran despeses subvencionables les activitats de difusió, formació i foment de l’economia social i cooperativa que estiguin directament vinculades a impulsar la capacitat de generació d’ocupació. El topall de la subvenció seran 200.000€, limitats com a màxim el 150% de les retribucions que estableixi el corresponent conveni col·lectiu aplicable al personal de l’entitat beneficiària.
El termini per sol·licitar aquesta subvenció és de 10 dies hàbils a partir de la seva data de publicació, el 2 de novembre. Podeu consultar la documentació necessària per fer la sol·licitud en aquest vincle.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada