dissabte, 27 de febrer del 2010

7.5. BESCANVI DEL PERMÍS DE CONDUIR

7.5. BESCANVI DEL PERMÍS DE CONDUIR



Bescanvi del permís de conduir expedit a països de la Unió Europea o de l’Espai Econòmic Europeu

Sol·licitud del bescanvi d'un permís de conduir expedit per un Estat membre de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu per un d'espanyol equivalent, quan el seu titular estableix la seva residència normal a Espanya.

A partir de l'1 de juliol de 1996 aquesta sol·licitud és voluntària, no és obligatòria ja que, a partir d'aquesta data, els permisos de conduir expedits per un Estat membre de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu són vàlids per a conduir a qualsevol dels altres Estats membres, tant si es van expedir amb el nou format com si no.



Bescanvi del permís de conduir expedit per països no comunitaris


Els permisos de conduir expedits a països no comunitaris són vàlids a Espanya durant els sis mesos posteriors a que el titular hi estableixi la seva residència, quan s'acompleixin els requisits següents:

Nacionals d'altres països que estiguin expedits de conformitat amb l'Annex 9 de la Convenció de Ginebra, o amb l'Annex 6 de la Convenció de Viena, o que siguin diferents d'aquests models només en l'addició o supressió de rúbriques no essencials.

Nacionals d'altres països redactats en castellà o vagin acompanyats d'una traducció oficial. S'entén per traducció oficial la realitzada per intèrprets jurats, pels Cònsols d'Espanya a l'estranger, pels Cònsols d'Espanya del país que hagi expedit el permís o per un organisme o entitat autoritzat a tal efecte.

Internacionals expedits a l'estranger de conformitat amb l'Annex 10 de la Convenció de Ginebra o d'acord amb el model d'Annex E de la Convenció Internacional de París, si es tracta de nacions adherides a aquest Conveni que no hagin subscrit o prestat adhesió al de Ginebra.

Els reconeguts en particulars convenis internacionals en els que Espanya sigui part i en les condicions indicades en els mateixos.

Transcorregut el termini de sis mesos, el titular del permís haurà d'obtenir el permís espanyol prèvia comprovació dels requisits i superació de les proves corresponents, excepte quan existeixi un conveni amb el país d'origen que faci possible el bescanvi pel permís espanyol equivalent.
Actualment hi ha convenis pel bescanvi amb Andorra, Corea del Sud, Japó i Suïssa. En el cas que el permís sigui de classe A1, A, B o EB (turismes i motos) també hi ha conveni de bescanvi amb els següents països: Algèria, Argentina, Bolívia, Xile, Colòmbia, Croàcia, Equador, Marroc, Perú, República Dominicana, Paraguai, Uruguai, Veneçuela i El Salvador.

El permisos de Noruega, Islàndia i Liechenstein tenen validesa com a permís comunitari.

Per a més informació cal adreçar-se a la Prefectura Provincial de Trànsit de Barcelona. També per internet al web del Ministeri de l'Interior: www.mir.es o de la Direcció General de Trànsit: www.dgt.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada