divendres, 26 de febrer del 2010

1.2.12. PROGRAMES D'INTERCANVIS INTERNACIONALS

Els programes d’intercanvis internacionals són programes d’estada a l’estranger que tenen coma finalitat la millora de la qualificació i el perfeccionament professional de les persones que hi participen.

Es destinen a facilitar estades de perfeccionament professional a l’estranger de persones residents a Catalunya perquè adquireixin una experiència laboral fora del seu entorn habitual i, alhora, coneguin i perfeccionin una altra llengua.

El mercat laboral cada vegada valora més el fet d’haver tingut contacte i experiències a l’estranger i aquests programes permeten obrir el teu futur laboral a milers de possibilitats.

Tipus de projectes:

Programa Eurodissea: Té com objectiu propiciar l’intercanvi d’experiències laborals entre joves europeus entre 18 i 30 anys.

El programa consisteix en la realització de pràctiques professionals en empreses de les regions europees col·laboradores i adherides al programa.

Les regions participants són:
Açores, Madeira (Portugal)
Akershus (Noruega)
Baden-Wüttemberg (Alemanya)
Bourgogne, Champagne-Ardenne, Franche-Comté, Île-de-France, Limousin, Picardie, Poitou-Charentes, Rhône-Alpes (França)
Bruxelles, Wallonie (Bèlgica)
Caras Severin, Harghita, Hunedoara, Timis, Tulcea (Romania)
Jura, Ticino, Valais (Suïssa)
Ístra, Varazdin (Croàcia)
Valle d’Aoste (Itàlia)


Els candidats han ser residents a Catalunya, en situació d’atur o treball precari i tenir una formació o experiència laboral prèvies en el sector d’activitat que sol·liciten i un coneixement mínim de l’idioma del país d’acolliment o d’una llengua vehicular..

La durada de les pràctiques a les empreses és de 4 a 7 mesos.

El programa inclou una compensació econòmica que permet fer front a les despeses d’allotjament i manutenció. El programa també inclou un curs de llengua, un programa de visites i activitats de coneixement de la regió de destí i les despeses de l’assegurança.

Més informació: http://www.eurodyssee.net/



Programa Leonardo da Vinci: Ofereix la possibilitat de fer pràctiques professionals a l’estranger a persones de 18 a 35 anys, residents a Catalunya, en situació d’atur o treball precari i amb formació o experiència laboral prèvies en el sector que sol·liciten i coneixements suficients de l’idioma del país estranger.

La durada de les estades és de 4 mesos. El programa inclou el viatge d’anada i de tornada, la cerca de l’empresa de pràctiques, un curs de llengua, i una beca per fer-se càrrec de les despeses de l’estada, variable segons cada projecte.

El països de destinació són: Alemanya, França, Irlanda, Itàlia, Noruega i regne Unit.

Més informació: http://www.oapee.es/





Per participar-hi:

Descarrega la sol·licitud a http://www.oficinadetreball.cat/
Emplena-la i signa-la
Envia-la per correu postal o lliura-la personalment a:
Servei d’ocupació de Catalunya
Intercanvis Internacionals
C/ Llull, 297-307
08019 Barcelona


Pots presentar la sol·licitud durant tot l’any. Té validesa d’un any a partir de la data en què l’has lliurada.
Un cop presentada, és introduïda a la base de dades del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i, quan arriba una oferta amb el per fil adequat, el SOC es posa en contacte amb tu per iniciar el procés de selecció.

Les sol·licituds han d’anar amb fotografia, signades i s’han d’enviar per correu postal o bé lliurar-les personalment (L’horari d’atenció al públic és de dilluns a divendres de 8.30 a 14.30 i dimarts de 16 a 18h a l’hivern i a l’estiu – de juny a setembre- de dilluns a divendres de 8.30 a 14.30h).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada