dimecres, 16 de novembre del 2011

FÒRUM DE LA INTERNACIONALITZACIÓ

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, inaugura el Fòrum de la Internacionalització 2011

El conseller ha destacat que “la internacionalització és un dels principals motors de creixement per a la recuperació econòmica”, i ha emplaçat els empresaris catalans “a aprofitar les oportunitats que ofereixen els mercats exteriors”.

Organitzat per ACC1Ó, el Fòrum aplegarà des d’avui i fins dijous prop de 3.000 empresaris que assistiran a diversos seminaris organitzats per països i sectors econòmics. També s’entrevistaran amb els directors dels 34 Centres de Promoció de Negocis de la Generalitat arreu del món.
Les exportacions catalanes sumen 21 mesos consecutius de creixement, i el nombre d’empreses exportadores ha crescut un 7% en els primers 8 mesos d’enguany.
El conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, ha inaugurat avui el Fòrum de la Internacionalització 2011 organitzat per ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana del Departament d’Empresa i Ocupació.

Davant d’uns 400 empresaris, el conseller Mena ha presidit la Sessió Plenària que ha donat el tret de sortida a les jornades, i ha destacat que “la internacionalització és un dels principals motors de creixement per a la recuperació econòmica de Catalunya en un moment com l’actual en el que la demanda interna està estancada”. En el marc del context actual el conseller ha recordat que “més de la meitat de les empreses que avui cotitzen al Dow Jones van néixer en temps de crisi”, una crisi que ha definit com a una “crisi de balanços” de la que “en sortirem impulsant la millora de la productivitat, l’exportació i la internacionalització”. “Ja no podem utilitzar les velles dreceres de la devaluació ni la de les polítiques fiscals expansives”, ha reblat el conseller.

Per aquest motiu, el conseller ha animat els empresaris i emprenedors catalans a “aprofitar les oportunitats de negoci que ofereixen els mercats exteriors”, i que són objecte d’anàlisi durant els tres dies de durada del Fòrum de la Internacionalització 2011. “El món és molt gran i ple d’oportunitats” ha destacat el conseller que ha posat el Departament d’Empresa i Ocupació i a ACC1Ó – amb els seus Centres de Promoció de Negocis a l’exterior -, a disposició de les empreses catalanes per ajudar-les i acompanyar-les en aquest procés d’obrir-se al món.

Des d’avui i fins dijous, prop de 3.000 professionals assistiran a la vintena de seminaris temàtics que s’han organitzat per països i sectors econòmics, i podran entrevistar-se també amb els directors de la xarxa de 34 Centres de Promoció de Negocis que ACC1Ó té arreu del món.

El Departament d’Empresa i Ocupació dóna suport a la internacionalització de les empreses catalanes a través de serveis d’assessorament adaptats a les diferents fases: iniciació, expansió i consolidació. És el cas dels programes Nex Pipe, Implantació Directa a l’Exterior (IDE), Servei de Priorització de Mercats o Contractació Pública Internacional, entre d’altres.
Les exportacions catalanes encadenen 21 mesos consecutius a l’alça
També en el marc de la jornada inicial del Fòrum, el Conseller Delegat d’ACC1Ó, Josep Moragas, ha explicat que “les exportacions catalanes sumen 21 mesos consecutius de creixement. A Catalunya teníem unes 40.000 empreses exportadores l’any 2010 i durant els primers vuit mesos de 2011, aquest nombre ha crescut un 7% respecte el mateix període de l’any passat” ha remarcat.

Moragas ha destacat també que les xifres del Clima Exportador del tercer trimestre de 2011 - elaborat per ACC1Ó -, indiquen que el 80% de les empreses exportadores catalanes preveu que la seva cartera de comandes augmentarà o es mantindrà estable en els propers 12 mesos.

El nombre d’empreses exportadores catalanes representa el 35,7% del total de l’Estat espanyol, ocupant la primera posició seguit de la Comunitat de Madrid (21,5%) i la Comunitat Valenciana (15,2%).

Programa del Fòrum d’Internacionalització 2011 amb tots els Seminaris Temàtics:
http://www.acc10.cat/ACC1O/cat/empresa-ACC1O/activitats/cpn/trobada-novembre-2011/programa.jsp


Més informació: http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/notapremsavw/detall.do?id=128595&idioma=0

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada