dilluns, 28 de gener del 2013

L’Europe Direct Girona


La UdG posa en marxa un punt d’informació sobre la Unió Europea

La Universitat de Girona (UdG) endega l’Europe Direct Girona, un punt d’informació sobre els tots els aspectes relacionats amb la Unió Europea obert al conjunt de la ciutadania. L’Europe Direct Girona, amb seu a l’edifici Jaume Casademont del Parc Científic i Tecnològic, forma part de la xarxa d’informació -iniciada el 2003- que actualment s’estén als 27 actuals Estats membres, i ha estat concedit per la Comissió Europea a través de la Direcció General de Comunicació. L’Europe Direct Girona és el primer centre d’aquestes característiques que es posa en marxa en una Universitat a Catalunya.
La UdG va posar en marxa el 1995 el Centre de Documentació Europea (CDE), un punt d’informació adreçat principalment a la comunitat universitària per donar suport a aspectes docents i de recerca.
Amb la concessió d’aquest nou centre, per un període de 5 anys renovables i amb una dotació econòmica de 22.000 euros per al 2013, aprofitant el bagatge del CDE, es podrà treballar de manera més eficient en la difusió, la divulgació i l’apropament de la Unió Europea al conjunt de la ciutadania.
L’Europe Direct Girona, juntament amb el Centre de Documentació Europea, pretenen ser la finestreta única sobre temàtica europea a les comarques de Girona, que a grans trets, informa i sensibilitza la ciutadania en aquest àmbit, promou el debat, en millora el coneixement, forma professionals i joves, i explica les possibilitats que ofereix el mercat interior de la UE.
La directora del centre, Mariona Illamola Dausà, ha explicat que el 2013 és l’any de la ciutadania europea, i és per això que el centre pretén “donar a conèixer els drets que tenim com a ciutadans europeus i com podem influir i participar en la vida i desenvolupament de la Unió Europea”.
Entre les accions que duran a terme al llarg d’aquest primer any de funcionament del centre destaquen els programes de formació per a joves als centres d’educació secundària i al personal de l’administració, la difusió de les possibilitats de mobilitat de professionals en el mercat interior, i l’assessorament en totes les qüestions que la ciutadania es plantegi.

Parc Científic i Tecnològic de a Universitat de Girona - Edifici Jaume Casademont – Despatx A14
Telèfon 972418218 – a/e: europedirectgirona@udg.edu



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada