dissabte, 26 de gener del 2013

Proves per a l'obtenció del graduat en ESO per a l'alumnat que no l'hagi obtingut en finalitzar aquesta etapa


Proves per a l'obtenció del graduat en ESO per a l'alumnat que no l'hagi obtingut en finalitzar aquesta etapa

L'alumnat que no hagi obtingut el títol de graduat en educació secundària obligatòria (ESO) en finalitzar l’etapa, durant el mes de març es pot presentar a les proves que organitzen els centres educatius.

Els requisits per poder presentar-se a les proves són:
  • Tenir 18 anys o complir-los dins l'any natural en què es fan les proves; aquesta edat es pot rebaixar fins als 16 anys per a l'alumnat que tingui un contracte laboral que li impedeixi assistir al centre educatiu en règim ordinari, o que es trobi en procés d'obtenció d'un permís de treball o que sigui esportista d'alt rendiment. Cal presentar la documentació que ho acrediti.
  • Haver finalitzat l'educació educació secundària obligatòria sense haver obtingut el títol i no tenir més de cinc matèries pendents de qualificació positiva (compten com una sola matèria les cursades amb el mateix nom en diferents cursos).
  • Haver finalitzat l'educació secundària obligatòria durant un dels dos cursos anteriors al qual accedeix a les proves.

Abans que s'obri el període d'inscripció, els centres publiquen al tauler d'anuncis o al web els criteris d'avaluació i els continguts mínims exigibles per a la superació de cadascuna de les matèries. Deu dies hàbils després de tancar-se el període d'inscripció, el centre publica el calendari de les proves i les llistes de persones admeses i excloses. Durant els tres dies hàbils posteriors a la publicació d’aquestes llistes, els aspirants exclosos poden presentar una reclamaciódavant la direcció del centre.

La sol·licitud per fer les proves s’ha de presentar durant els deu primers dies lectius del mes de febrer a la secretaria del centre on la persona sol·licitant va estar matriculada de quart d'ESO per última vegada.

El dia de la prova, l'alumnat ha de portar l'original del DNI, targeta de residència, passaport o qualsevol altre document identificatiu oficial en vigor.

Es poden portar diccionaris i/o calculadora. El temps mínim per fer la prova és de 60 minuts per a cada matèria.

A cada centre es constitueix una junta d'avaluació formada per professorat de quart curs d’ESO i presidida pel cap o la cap d'estudis.

La llista d'aspirants presentats i de les qualificacions obtingudes es publica al tauler d'anuncis dels centres deu dies lectius després de les proves. L'alumne o l’alumna que aprovi totes les matèries pendents obté el títol de graduat o graduada en ESO.

L'alumnat, els seus pares, mares o tutors legals poden reclamar contra les qualificacions obtingudes en una o més matèries i contra les decisions que, com a resultat del procés d'avaluació, s'hagin adoptat. La reclamació es pot cursar durant els tres dies hàbils següents a la data de publicació de les actes al tauler d'anuncis, davant la direcció del centre, la qual convocarà una reunió extraordinària de la junta d'avaluació. Aquesta pren, per majoria simple, la decisió que confirmarà o modificarà els resultats, en un termini de 48 hores.


Més informació: www.gencat.cat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada